tirsdag 7. mai 2013

Tiurleik på tampen av sesongen


Disse bildene fra en tiurleik på tampen av sesongen blir mest miljøbilder fra en spennende opplevelse. Jeg har vært på tiurleik en gang tidligere og da hørte jeg tiuren, men så den ikke fra kamuflasjen. Denne gangen både så og hørte jeg tiurene, men det ble litt for lang avstand for å få de virkelige flotte bildene . Det var ingen røyer  på leiken og tiurene var heller ikke så ivrige i spillet sitt, men jeg hadde en utrolig flott naturopplevelse og det er kanskje like viktig som bilder ??

12 kommentarer:

 1. Helt enig Brit,.opplevelsen er minst like viktig! Ikke enkelt å få gode bilder av tiuren. Sitter jo ofte i tett biotop, og vanskelig å få den akkurat der en helst vil. Men hadde det vært så enkelt, hadde det ikke vært like spennende å jobbe med! Men du fikk da noen fine artsbilder denne gangen, og kanskje er du enda heldigere neste år...:)

  SvarSlett
 2. Jeg er også enig Britt, Opplevesen med og være på leik er like viktig som og få bra bilder. Jeg synes du har en bra fortelling med bilder fra tiurleiken.

  SvarSlett
 3. Herlige bilder fra tiurleiken!
  Jeg kom meg dessverre ikke på leik i år, men kan jo håpe på neste år! :-)
  Moro å se bilder fra en leik i alle fall!

  SvarSlett
 4. Opplevelsen er jo egentlig vel så viktig. Du kom deg iallefall på leik i år. Det er det ikke alle som har gjort, meg inklusive:)

  Dessuten, miljøbilder er jo mer severdig enn rene portretter.

  SvarSlett
 5. Likte de to første bildene best. Likte miljøet. Tror jeg ville ha beskåret det første bildet i underkant og litt på høyre side slik at tiuren ikke er midt i bildet, men i det gyldene snitt. Det andre bildet ville jeg også ha beskåret i underkant og kanskje hatt med mer på venstre side?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for innspillet Torbjørn ! Jeg prøvde å gjøre som du foreslår og ser at bildene nok ble mer harmoniske :) Da jeg "jobbet" med bildene var jeg nok opptatt av å unngå mest mulig busk og kratt . Bildene er tatt med Sigma 150-500 på 500 og tiurene utgjør bare en liten del av bildeflata så de tåler ikke særlig mer beskjæring heller dessverre.

   Slett
 6. Litt av en opplevelse å se denne flotte fuglen, synes du fikk fine bilder, liker det fjerde bildet best, et litt annerledes tiurbilde.

  SvarSlett
 7. Fine bilder av tiurleiken, og helt enig i at det er opplevelsen som er viktigst. Selv har jeg aldri opplevd tiurleik, og det er kanskje for sent å håpe på det for i år nå.

  SvarSlett
 8. Ja visst är upplevelsen nog så viktig:)) Men jag tycker du fick jättefina bilder! Har aldrig sett tjäderspel...

  SvarSlett
 9. Härliga och mäktiga bilder i fin skogsmiljö.Häftigt äventyr.Den första bilden är verkligen fin.
  //Kicki

  SvarSlett
 10. Flott opplevelse du hadde her Brit...
  Nydelige bilder av Tiuren, falt spesielt for bilde 1 og 2 her....

  SvarSlett
 11. Jättefina bilder och vilken upplevelse det måste varit

  SvarSlett