tirsdag 3. juni 2014

Ugler i mosen

Jeg har vært så heldig å få være med på to "ugle turer"  Den første var arrangert av NOF Elverum og hadde Trond Berg og Gunnar Nyhus som ansvarlige på henholdsvis lappugle og slagugle. Ungene i disse kunstige reir og kasser ble ringmerket. Vi fikk også sett noen av de voksne uglene her men bilder ble det verre med. Slaguglen levde ellers  opp til sitt navn og angrep den som sto i stigen.  Den andre ugle turen var sammen med Arnhild Øien og Bjørn Foyn  på en runde med kontroll og ringmerking i deres perleuglekasser.
Ugler er utrolig flotte fugler og det er bra at så mange gjør en jobb for å legge tilrette for at de kan hekke i Hedmark når forholdene ligger tilrette for det matmessig.
 Lappugleunger
 Lappugle
 Slagugleunger


 Slagugle i farta
 Slagugle
 Slagugle


 Perleugle


 Perleugleunger


 Perleugleunger


8 kommentarer:

 1. Each photo is superb, but the last, what a wonderful way to have them on your shoulder, love the white faces, and the babies in nests. Cheers to all, Jean,

  SvarSlett
 2. Vilka bilder.Vilken upplevelse.Fantastiskt.

  SvarSlett
 3. Det må ha vært fantastisk å se disse flotte fuglene så nært, både småtassene og de voksne. Synes perleuglene på stubben ble et veldig fint bilde.

  SvarSlett
 4. Hehe..Gøyale bilder! Må være artig å få være med på ringmerking.
  Lurer på om det er noen som merker haukugle i Sør-Trøndelag? Men de er jo ikke noen truet art vil jeg tro.
  Vi hadde storfint besøk av Slagugla noen meter unna hytta for noen år siden, og nå for en uke siden tror jeg det var den som satt og så på Hauguglereiret. Litt spent der om det skjer noe. Tårnfalken satt der også.
  Så har jeg store stubber som jeg tenkte å lage Slaguglekasser av, men de er så agressive ved reiret, at jeg lot det være. Men til mindre ugler kan jeg lage:)
  Takk for titten av disse flotte fuglene! Fantastisk!

  Ha en fin fin forsommer:-)

  SvarSlett
 5. Flotte bilder av uglene, sikkert en flott opplevelse.

  Ottar

  SvarSlett
 6. Hei !
  Her har du virkelig fått deg noen fine opplevelser, og ikke minst flotte bilder av de unge uglene. Bra serier dette :-)

  SvarSlett
 7. Veldig hyggelig å ha deg med på "ugletur" Brit! Et fint "knippe" bilder har du sanket også - fra både den ene og den andre turen :)

  SvarSlett
 8. Vilken härlig upplevelse och toppenfina bilder på de fina ugglorna!

  SvarSlett