mandag 26. november 2012

Krattspissmus ??Jeg har tatt bilder av ei spissmus i skogen . Det finnes flere typer spissmus så jeg vet ikke hvilken type dette er. Men siden krattspissmusen er et av Skandinavias vanligste pattedyr og finnes i de fleste miljøer  så er det vel  det mest sannsynlig. Det kunne kanskje ha vært Taigaspissmus eller Dvergspissmus.
Krattspissmus har kroppslengde på 5,5-8cm (hale 3-4,5) og vekt på 5-15g. Den spiser det meste og denne hentet seg nøttebiter.  Og selv sammenlignet med toppmeisa var denne spissmusa lita og svært rask i bevegelsene :)
Bildene er tatt med Panasonic G3 og 45-200mm.

11 kommentarer:

 1. Lovely photos and the explanations as well. The little bird looked backwards as though to say" What is there " .Greetings from Jean

  SvarSlett
 2. Det var artig å se bilde av spissmus, de gangene man ser mus ute i skogen er det som regel bare en skygge som forsvinner i en fart. og man rekker ikke se den ordentlig.

  SvarSlett
 3. Liker bilde av Toppmeisen veldig godt. Artig at du fikk bilder av spissmusa.

  SvarSlett
 4. Kan ikke så mye om musearter, men godt gjort å få tatt bilder av den. Og bra at det fortsatt finnes smågnagere i skogen, har ikke vært mye å se av dem i år. Fin toppmeis også, den har jeg aldri sett her.

  Byttet til Nikon for et år siden, har en Nikon D7000. Sikkert fint og gøy å ha en D3s, gratulerer så mye! :))Dårlig med fotolys her også for tiden, korte dager og lite snø gjør at det er i mørkeste laget. Men når sola snur og snøen kommer blir det fint! :)

  SvarSlett
 5. Herlig toppmeispositur du har fått !

  SvarSlett
 6. Fine bilder av spissmusa. Kan ikke fortelle deg hvilken sort det er. Toppmeisen ble fin der den sitter på kvisten.
  Ha en fin uke.

  SvarSlett
 7. Wonderful photos of this little animal. You catched them well !
  Best regards, Synnöve

  SvarSlett
 8. Artige bilder av spissmusa! Og nydelig bilde av toppmeisen:)
  Mye fint å fotografere på skogstur.

  :)

  SvarSlett
 9. Vilken sötis du fick på bild, tofsmes såg jag i skogen när vi jag var på drevprov med Ayla förra veckan, men inte hann jag fotografera

  SvarSlett
 10. Å vilken söt lite mus :) och så snyggt du fångat pippin på pinnen!

  SvarSlett
 11. Bra fanget av musa, selv om den mangler en del på skarpheten så var det en flott dokumentasjon.

  Ottar

  SvarSlett