onsdag 25. juli 2012

Taksvaler

Klikk på bildene for best mulig visning
 Når svalene kommer tilbake til gården på Elgå er det vår !  Så følger en periode hvor de flyr rundt omkring på gården, så blir det reparasjon av reirene og egglegging. Nå i juli  titter det frem unger i flere av reirene og foreldrene er travelt opptatt med å mate de små.
 Det er 6 hus på gården og det er nå reir på 3 av husene. Tidligere har det vært flere reir på låven , men de ble ødelagt for endel år siden og er ikke blitt bygget opp igjen. Det er iår 10-11 reir med unger , mens det i 2011 var hele 16 reir i bruk. 
 Begge foreldrene mater ungene Hvor mange unger som er vanlig hos taksvalene vet jeg ikke, men her titter det ut 3 stykker
 Ungene  har allerede lært  å gjøre fra seg utenfor reiret og det syns 
 Her sitter det to små og venter på mat
 For 4-5 år siden ble mange av reirene ødelagt på vinteren. Vi tror kanskje at det var en hakkespett som var på ferde. Vi gikk derfor til innkjøp av disse 6 ferdiglagde reirene fra Natur og Fritid.
Iår er første gang jeg har sett at det har vært svale i en av dem . 
Alle reirene sitter godt plassert under tak utspringene  høyt oppe. Ikke akkurat så gunstig plassering med tanke på fotografering ; litt langt hold og litt i skygge.

6 kommentarer:

 1. Kjempefin bildeserie av svalene! Likte spesielt bilde nr. 2, der den sultne ungen titter ut av åpningen og ser en av foreldrene komme med mat!
  Ikke de enkleste å få så fine bilder av svalene, så lynraske som de er!

  SvarSlett
 2. I like the ready made nests, and such a safe place for them. But hard to get photos when the birds are high up. Lovely one of the little ones. Cheers, Jean

  SvarSlett
 3. Vad trevliga bilder du fick till. Aldrig sett att man kan köpa svalbon till dem.

  SvarSlett
 4. Jättefina bilder på de vackra och snabba! svalorna. Så fint att man kan köpa bon åt dem :)

  SvarSlett
 5. Flotte bilder av en utrolig flott fugl. Artig med de kunstige reirene, må ha... ;-)

  Hilsen Robert

  SvarSlett
 6. Mange bra bilder du viser her Brit.

  SvarSlett