søndag 18. mars 2012

Flere elger.....Elverum

 Jeg har sett mye elg i vinter :  de aller fleste  på Elgå. Der kommer det vinterstid mye elg trekkende langs østsiden av Femund. Det blir mange dyr samlet på et relativt lite område og det blir mye spor og merker etter dem.  Jeg var  ute  med hundene i vinterferien  og vi såg elg på alle våre turer. Mine hunder er fuglehunder (stående og støtende) så interessen for elg og elgspor er ikke stor. Spanielene vil støte ut vilt , men de forfølger ikke. Og  elgen trekker veldig lett unna når man kommer til fots så det var ikke noe problem å ferdes i terrenget. Men jeg har all respekt for elgen : de er skikkelig store dyr og man bør være forsiktig  særlig når det er små kalver.
Disse fire elgene holder  til i nabolaget mitt på Elverum. Jeg har sett dem tidligere også, men mest har jeg sett sporene etter dem. Idag  tidlig fikk jeg øye på dem mens jeg luftet hundene i hagen. De sto like innenfor i skogen så jeg var bare inne og hentet kamera med 300mm. Ikke så lett å få "rene" bilder siden det jo er skog her..... Snart trekker de nok lengre opp i skogen og blir borte fra nærområdet.

4 kommentarer:

 1. Og jeg som trodde vi hadde mye elg i Trøndelag, men det ryr jo elgbilder ut av kameraene deres på de trakter :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. N.Trøndelag har også mye elg da :) Den største oksen jeg har sett gikk i urskogen i gamle Gressåmoen nasjonalpark. Nå heter det vel Blåfjella-Skjækerfjella.

   Slett
 2. Oj vad fina älgbilder. Jag har inte sett älg så mycket nu senaste tiden. Jag gillar att fota älg och rådjur. Rådjur har jag nu massa bilder på...grattis och hoppas du kan visa oss mer av älgbilder.

  SvarSlett
 3. Det må være fint å ha elg i nærområdet. Staselige dyr og fine bilder :)

  SvarSlett