torsdag 20. oktober 2011

Forrige århundre......

Det er vel kanskje helst sine egne bilder man skal legge ut på bloggen, men dette er altså tatt av min far. Bildet er fra Fokstua i starten på 60-tallet. Opprinnelig i farger, men de har blitt borte med tiden dessverre. 
Bukken tilhørte Fokstua Gård, og den var skikkelig staselig i sine beste år !!
Det er kanskje heller ikke så vanskelig å kjenne meg igjen på bildet ??

tirsdag 18. oktober 2011

SMÅFUGLER

 Blåmeis
 Granmeis
 Spettmeis
 Bjørkefink

Kjøttmeis
Jeg har mye besøk på foringsplassene mine : en i skogen og en hjemme ved huset. Det går mest i meiser, men idag var det bjørkefinker på besøk. De spiste frø som var på bakken og var ganske så forsiktige. Jeg fikk også besøk av hakkespetten på meisebollene : jeg har lurt litt på hvem som spiser dem opp så fort :-)  

Ellers vil jeg si Takk for alle hyggelige kommentarer !
 

fredag 14. oktober 2011

SVARTTROST

 Foringsplassen min i skogen får stadig nye gjester; her er det en svarttrost som er innom.
Svarttrosten blir stor i forhold til meisene !

Det ble dessverre ikke noe av PS-kurset som jeg meldte meg på :-(  For få påmeldte.
Derfor fortsetter jeg med de programmene jeg har liggende : pse8 og ViewNX2. Har ikke helt bestemt meg for om jeg skal ta bildene mine i RAW eller JPEG heller. Jeg har ikke lyst til å måtte bruke allverdens tid på redigering av bildene mine så da får jeg heller avfinne meg med at  kvaliteten ikke holder helt mål. Når man ser fotoutstyret som "proffene" har og vet hvor mye de legger i etterbehandling av bildene sine så skjønner man etterhvert at kvalitetsbilder koster både tid og penger .

torsdag 13. oktober 2011

EKORN

 Det har til min store glede dukket opp ekorn på matingen min i skogen. Jeg har sett ekorn der flere ganger nå, men om det er det samme dyret eller om det er flere vet jeg ikke.


søndag 2. oktober 2011

FLAGGSPETT forts.III

 Jeg fortsetter på mitt flaggspett-prosjekt. Det er nok mange av dem i området her for de er ikke vanskelig å finne. Det som er utfordrende er at de holder til så høyt oppe : skulle nok hatt et tårn og fotografert fra :-)
De finner seg ferske kongler som de så må få løsnet før de flyr dem til spettesmia


Dette er en ungfugl som befant seg i samme område som den voksne hannen.

TREKRYPER

 Jeg har startet på fotokurs i regi av FU med Asle Hjellbrekke som lærer.
Jeg føler at jeg har mye å lære både om kamera-teknikk og bildekomponering.
Og det Asle sa om å være klar med kameraet har jeg tatt til meg :-)
Bildene av trekryperen er tatt i skogen her da jeg var ute for å fotografere toppmeis og flaggspett. Den var utrolig rask da den for oppover treleggen, og jeg fikk bare  noen  få bilder med håndholdt 500mm før den ble borte . Jeg syns den var liten , men fugleboka mi sier 12-14cm. Kanskje det var en ungfugl ?

lørdag 1. oktober 2011

TOPPMEIS

 Mine " favoritter " blant småfuglene er blåmeis og toppmeis. Toppmeisene er ikke kommet på matingen min ennå, så da måtte jeg besøke dem i skogen.