lørdag 10. september 2011

FLAGGSPETT

 Tomta her inngår nok i flaggspettens revir siden de er ofte å se .Her spiser hunnen konglefrø.
 Lykken for en flaggspett er kanskje en gammel telegrafstolpe  :  her har de laget flere spettesmier og ikke minst så gir blekklokket på stolpen  høy lyd ved trommingen om våren ...
 Jeg fant flere spettesmier like i nærheten.
Jeg lurer litt på hvordan de egentlig gjør det når de hiver ut gamle kongler og  plasserer inn nye

5 kommentarer:

 1. Bra Brit!!! Fin dokumentasjon av flaggspetten og alle spettesmiene. De gjør som du skriver, tar bare tak i kongla og hiver den ut. Det kan du prøve å fotografere, bruk litt lang lukkertid så får du med bevegelsen også (men ikke for lang).Har du en god blitz kan du synkronisere blitzen på bakre lukkergardin. Har ikke sett så mange slike bilder før. Stå på når du er så heldig å ha dem rett utenfor stuedøra, her har du mye du kan jobbe med framover. Tenk ofte på bakgrunn i bildene og ta gjerne bilder i skikkelig snøvær eller regnvær (kommer godt fram mot en litt mørk bakgrunn). Da får du tilført et ekstra element i bildet som kan gjøre bilde enda mer spennende :)

  SvarSlett
 2. Så artig å se Brit,..du er flink! Tror jeg har lyst til å komme til deg på "spettsafari" en dag, for noe sånn har jeg ikke sett før:)

  Her øser regnet ned (som vanlig), og ikke noe fristende å gå ut på jakt. Skal visst bli litt lettere utpå ettermiddagen, så vi får se om det blir en tur da.(en blir litt "go'værsjeger med åra vett'u) Greit for Tuva å få hvile litt ekstra i alle fall, for hun er nok litt sliten etter en lang dag i går.

  SvarSlett
 3. Spennende bilder av flaggspett. Det øverste bilde er veldig bra.

  SvarSlett
 4. Flott opplevelse og artige bilder her:)

  Mvh Kathrine

  SvarSlett
 5. Flotte bilder av flaggspetten. Alltid artig når en får denne på bildebrikken.

  SvarSlett