fredag 29. august 2014

Uglenatt august 2014

Jeg har vært med Arnhild Øien og Bjørn Foyn en natt  med merking av ugler. Og det ble litt av et nattskift med rundt 50 ugler !! De aller fleste perleugler som er født iår, men også to spurveugler. Haukugla ble ikke merket; den passerte jeg på veien til Trysil.
Bildene er tatt med Panasonic GX7 og Panasonic GF6. Linsene som er brukt er Panasonic 100-300mm, Panasonic GX 12-35mm og Olympus 60mm.  Har også her brukt hodelykt som belysning eller innebygd blitz på kamerahusene. Og ikke alle bildene er så skarpe og klare.......men jeg syns de formidler litt av stemningen i skogen natterstid .












tirsdag 19. august 2014

Neslesommerfugl og jordhumle

Bildene er tatt 15.08 i hagen min på Elverum. Det summet livlig i denne hageplanten av både neslesommerfugler , jordhumler og diverse andre insekter.








lørdag 16. august 2014

Padde - Bufo bufo 2014

Hver høst dukker det opp padder på tomta på Elverum. Rundt midnatt er det jeg finner dem ved bruk av hodelykt. Så alle disse bildene er tatt i mørkret med LedLenser SEO5 som belysning. Hodelykt og kamera er litt uvandt kombinasjon , men faktisk ganske spennende. Paddene har god kamuflasje og er flinke til å gjemme seg. De er ikke særlig redde av seg så de sitter fint for fotografering når man først finner dem. Padden har få fiender ettersom huden inneholder giftkjertler.
Jeg har funnet maks to hver kveld og om det er de samme jeg har funnet alle kveldene vet jeg jo heller ikke. 











søndag 10. august 2014

Konserter og fyrverkeri Elverum

Det er hyggelig å kunne gå på konserter med norske artister her på Elverum.  Tre ganske forskjellige artister / grupper og tre ganske forskjellige scener. Først Kari Bremnes med band i Storstua i Kulturhuset : flott artist med for det meste egne sanger i temmelig rocka utgave denne gangen. Jeg liker godt Leonard Cohen også så "Alle vet jo det" ble kveldens høydepunkt for meg. Det var utrolig varmt inne i salen så det måtte virkelig vært varmt på scena .
Neste konsert var i Amfi Sagtjernet med gruppa Violet Road. Ny fin løsning på utekonserter i Elverum ! Jeg har  vært på noen konserter på Prestøya tidligere, men dette var stedsmessig mye bedre. Og Violet Road hadde mye humor og gjorde en flott konsert.
SiLya spilte fra scene opprigga på Rådhusplassen. Hun er et fyrverkeri i seg selv og hadde litt andre sanger enn sist jeg hørte og såg henne på konsert. Det var ikke så lett å plassere seg for foto siden det var masse folk og stadig trafikk frem og tilbake.
Siste bildene er fra fyrverkeriet som finner sted kl.00:00 fredagen under Elverumsdagene. Det skytes opp fra gangbrua/jernbanebrua over Glomma. Litt av et skue !!  Synd at det er vanskelig å finne en plass å fotografere fra uten vei og gatebelysning. Skal kanskje prøve fra et annet sted neste gang.