lørdag 30. november 2013

Julekort 2013


I forbindelse med sommerens Erikgårdens antikk/brukt butikk så dukket det opp en stor samling av gamle julekort. Jeg har gjort et utvalg av kort jeg liker og vil legge dem ut som en slags julekalender i dagene 1-24 desember. Kortene er fra årene etter krigen (1945) og fremover med hovedvekt på 50-tallet. Ikke alle har lesbart poststempel eller oppgitt kunstner/forlag. Noen kort er fra Sverige.
Jeg har fotografert inn kortene med Nikon D5300 og Nikkon 16-35mm. Bildene er tatt i Jpeg og etterbehandlet lett i LR 4.
Samme tekst og kort vil også komme på min fb side.

onsdag 20. november 2013

Is i bekken

Minusgrader fra morgenen av gjorde nok sitt til at isformasjonene i bekken var så fine idag. Litt synd at det er så mørkt inne i skogen, men det er bare slik det er her på taigaen med høye store furutrær som ikke slipper sollyset ned til bakken. Det hadde vel ikke vært dumt med stativ og blitz heller, men det første hadde jeg ikke med og det andre tenkte jeg ikke på å bruke så da blir det slik som dette :











mandag 18. november 2013

Søndagstur med hundene

Herlig tur i skogen sammen med hundene 17.nov. Og jeg liker at det er barmark og plussgrader :)
Hundene fikk strekke på labbene og det gikk fort unna......ikke så enkelt å fotografere når de fyker forbi og jeg står med  noen av dem i bånd. De to første bildene ble derfor slik som dette uten bruk av filter i etterbehandling . 







mandag 11. november 2013

Nattfoto Erikgården 11.11.13

Nordlys var varslet i natt så jeg fulgte med på nattehimmelen. Det var nok litt for mye skyer til at det ble den helt store opplevelsen, men jeg ruslet litt rundt gården med kamera allikevel. Husene og området ser annerledes ut i nattelyset. Kjennes også rart å fotografere med vidvinkel etter nesten bare å ha brukt telelinser .







søndag 10. november 2013

Bilder okt.-nov. 2013

De første bildene her er tatt en strålende oktoberdag med min nye vidvinkelzoom og redigert i LR i forbindelse med kurset. K.Jensen holdt kurs i LR for Femund Billedgruppe og det var mye å lære i redigeringsdelen. Så er jo spørsmålet hvor mye man skal redigere uten at det blir uekte og feil ?    






 Her er min nye perleuglekasse satt opp og ledig for neste sesong :)
Kassa er laget av Arnhild.
 Båthavna i solnedgang


 Jeg har ikke så mange forskjellige arter på foringa , men de som er der spiser godt !





 Fem rådyr sett idag . Bildene ble tatt på lang avstand og jeg kom ikke nærmere . Men hyggelig å se igjen bukken og geita med de tre killingene.

Is i bekk